BAHAN
A:
500 gm tepung high protien
30 gm susu tepung
70 gm gula
1 paket ibu roti [11 gm]
1 s/k pelembut roti [optional]
1 biji telur
1/2 s/k garam
BAHAN B:
250 ml air
80 gm majerin
BAHAN C:
sosej
bijan
kuning telur
majerin
500 gm tepung high protien
30 gm susu tepung
70 gm gula
1 paket ibu roti [11 gm]
1 s/k pelembut roti [optional]
1 biji telur
1/2 s/k garam
BAHAN B:
250 ml air
80 gm majerin
BAHAN C:
sosej
bijan
kuning telur
majerin
METHODS:
1.
Masukkan
dan gaulkan rata semua bahan A.
2.
Masukkan
air dan gaulkan lagi sehingga sebati.
3.
Masukkan
majerin dan gaulkan sehingga adunan kelihatan sebati [anggaran 10 minit].
4.
Bahagikan
adunan pada 60 gm setiap dan buatkan bulat2. Ketepikan.
5.
Ambil
1 doh dan gelek supaya menjadi panjang (macam kopok lekor) dan lilitkan
dikeliling sosej.
6.
Perapkan
sehingga saiz roti naik sekali ganda.
7.
Sapukan
dengan kuning telur dan taburkan sedikit bijan.
8.
Bakar
dalam suhu 200'C selama 20 -25 minit atau sehingga kuning keemasan.
9.
Keluarkan
dan sapukan majerin untuk kelihatan berkilat dan menarik.
10.
Keluarkan
dan sapukan majerin pada roti yg telah masak.