INGREDIENTS:
300 gm isi
ayam [potong nipis] 2 s/b pes tomyam [boleh beli atau buat sendiri]
1 batang serai [ketuk]
5 biji limau kasturi [ambil jusnya]
1 batang kecil carrot [potong kecil]
3 batang putik jagung [potong kecil]
2 biji buah tomato [belah 6]
1 pokok daun ketumbar [potong kecil]
minyak
garam
BAHAN
MAYANG / HIRIS:
2 labu
bawang besar 5 biji cili merah
8 biji cili api
2 cm halia
METHODS:
1.
Panaskan
minyak. Tumiskan bahan hiris, pes tomyam dan serai ketuk sehingga layu.
2.
Masukkan
isi ayam dan kacau rata. Masakkan sehingga lembut.
3.
Masukkan
carrot, tomato buah dan putik jagung. Kacau rata & biarkan sehingga lembut.
4.
Tutup
api dan masukkan jus limau dan daun ketumbar. Kacau rata.
5.
Hidangkan
dengan nasi atau roti.