AYAM GORENG TOMYAM





INGREDIENTS:
300 gm isi ayam [potong nipis]
2 s/b pes tomyam [boleh beli atau buat sendiri]
1 batang serai [ketuk]
5 biji limau kasturi [ambil jusnya]
1 batang kecil carrot [potong kecil]
3 batang putik jagung [potong kecil]
2 biji buah tomato [belah 6]
1 pokok daun ketumbar [potong kecil]
minyak
garam

BAHAN MAYANG / HIRIS:
2 labu bawang besar
5 biji cili merah
8 biji cili api
2 cm halia

METHODS:
1.     Panaskan minyak. Tumiskan bahan hiris, pes tomyam dan serai ketuk sehingga layu.
2.     Masukkan isi ayam dan kacau rata. Masakkan sehingga lembut.
3.     Masukkan carrot, tomato buah dan putik jagung. Kacau rata & biarkan sehingga lembut.
4.     Tutup api dan masukkan jus limau dan daun ketumbar. Kacau rata.
5.     Hidangkan dengan nasi atau roti.