INGREDIENTS:
1 ekor ayam [potong kecil]
2 biji kentang [potong baji dan gorengkan sehingga masak]
2 biji tomato [potong 4]
1 pokok daun bawang [potong kecil]
3 s/b kicap pekat
3 s/b sos tomato
1/2 cawn air
1 s/b kunyit
5 s/b minyak
BAHAN MAYANG:
1 ulas bawang besar
2 biji cili merah
2 ulas bawang putih
2 cm halia
METHODS:
1.
Bersihkan
ayam dan gaulkan dengan kunyit.
2.
Panaskan
minyak dan tumiskan bahan mayang sehingga wangi.
3.
Masukkan
ayam dan goreng sehingga garing.
4.
Masukkan
air, kicap dan tomato. Biarkan sehingga mendidih.
5.
Bila
mendideh masukkan ayam, tomato, daun bawang dan kentang.
6.
Gaulkan
dan angkat.